Оптимізація технічних засобів при доїнні та первинній обробці молока - Тристан, Р. (ТДАТУ, 2021)
Процес доїння є одним з найбільш енергоємних в молочному скотарстві. У сільськогосподарських підприємствах України переважає прив’язний спосіб утримання з технологічними лініями доїння корів в стійлах у молокопровід або в бідони. Найбільше розповсюдження на молочних фермах набули доїльні установки АДМ-8 різних модифікацій.
Keywords: молокопровід; доїльні установки АДМ-8; енергоємність процесу доїння; матеріалоємність; фільтрація; резервуари-охолоджувачі