Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання - Сірий, Ігор Сергійович; Серый, Игорь Сергеевич; Sieryi, Ihor (Аграрна освіта, 2009)
Викладено загальні принципи стандартизації і особливості національної стандартизації в Україні. Розглянуто систему допусків і посадок ISO, що прийнята як українські національні стандарти, принципи розрахунку і вибору норм точності, що забезпечують взаємозамінність при виробництві, експлуатації і ремонті машин. Описано пристрої засобів вимірювання, правила їх настроювання, регулювання і методику вибору засобів вимірювання достатньої точності.
Keywords: пристрої засобів вимірювання; регулювання засобів вимірювання; методика вибору засобів вимірювання; експлуатація машин; ремонт машин; технології конструкційних матеріалів; метрологічне забезпечення; галузь стандартизації; розрахунок розмірних ланцюгів; правила експлуатації