Основні чинники формування пропозиції на ринку плодів - Болтянська, Лариса Олексіївна; Болтянская, Лариса Алексеевна; Boltianska, Larysa (Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2018)
UK: Сучасний ринок функціонує під впливом макроекономічних елементів: попит та пропозиція. Попит на продукт аграрного ринку створюють споживачі: переробні підприємства, населення. Він визначається цілим рядом факторів, головними з яких є: існуюча ціна на товар; платоспроможність покупців; можливий обсяг споживання продукту; наявність товару-заміннику; корисність даного виду товару та інше. Суб’єктами, що формують пропозицію на ринку виступають сільськогосподарські підприємства всіх форм власності та особисті господарства населення. Водночас основними факторами формування пропозиції на ринку виступають чинники що мають вплив на зростання обсягів виробництва продукції та відповідно обсягу реалізованої продукції сільськогосподарськими підприємствами та господарствами населення. EN: The modern market operates under the influence of demand and supply. As the market subjects that form these elements are consumers and agricultural enterprises with different ownership forms and private households. The product offer of the gardening industry is changing under the influence of various factors. The article analyzes the direct factors that form the supply of fruit products in the domestic market
Keywords: ринок плодів; аграрний ринок; плодовий ринок; попит; пропозиція; плодоягідна продукція; agrarian market; commodity supply; proposal formation factors; placement; production efficiency; fruit productivity