Правова культура особистості: до постановки питання - Горбова, Наталя Аркадіївна; Горбова, Наталья Аркадьевна; Horbova, Natalia (My University, 2015)
UK: Досліджуються теоретичні питання та практичні аспекти розуміння правової культури особистості, визначається необхідність правового виховання. Значну увагу приділено дефініційному аналізу цього питання, його визначеності в працях вітчизняних та іноземних нацковців. Зроблено висновок, що найважливішими ціннісними критеріями правової культури є мораль і право. RU: Исследуються теоретические вопросы и практические аспекты понимания правовой культуры личности, определяэтся необходимость правового воспитания. Большое внимание уделяется дефиницийному анализу данного вопроса, его рассмотрению в работах отечественных и зарубежных ученых. Сделан вывод, что главными ценностными критериями правовой культуры являются мораль и право. EN: Theoretical questions and practical aspects of a personality law culture is studied and necessity of law education is determined. Great attention is paid to definition analysis of the problem, its determination in the works of foreing scolars. The conclusing is made that morality and right are the most important criteria of the law culture.
Правовая культура личности: к постановке проблемы
Law culture: to the problem setting
Keywords: правова культура; виховна функція права; правове виховання; правосвідомість; правовий нігілізм; правовая культура; воспитательная функция права; правовое воспитание; правосознание; правовой нигилизм; legal culture; educational function of law; legal education; legal; legal nihilism