Вивчення можливостей впровадження енергозберігаючих технологій у роботу біогазових установок для переробки органічних відходів - Скляр, Радміла Вікторівна; Skliar, Radmila; Акулов, Вячеслав Дмитрович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У статті проаналізовано основні енергозберігаючі технології, що застосовуються в біогазових установках для переробки органічних відходів. Наведено кількісні орієнтири енергозаощадження для ключових рішень (рекуперація тепла, оптимізоване перемішування, енергоефективні газоочищення, цифровий контроль) та запропоновано пріоритети впровадження для різних типів господарств.
Keywords: енергозберігаючі технології; переробки органічних відходів