Автотермічна технологія карбонізації пташиного посліду - Гера, А. М.; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
Всі відходи органічного походження можна розглядати як вид палива з притаманною йому теплотворною здатністю. До теперішнього часу є досвідчені дані для оцінки горючості різних органічних відходів. Нижня межа теплоти згоряння, при якому можна спалювати їх без додаткового палива, становить 3,35…4,19 МДж/кг [1]. Згідно з літературними даними, підстилковий курячий послід має теплоту згоряння приблизно 10,7 МДж/кг при середній вологості 55%. Ґрунтуючись на наведених даних, можна зробити висновок про можливість термічної переробки підстилкового посліду без застосування додаткового палива. У відомих технологіях переробки пташиного посліду додаткове паливо, як правило, застосовується. Тому, зважаючи на високу вартість природного газу та обладнання, утилізація посліду на птахофабриках застосовується рідко
Keywords: відходи органічного походження; утилізації курячого посліду; карбонізації твердого палива