Технологія виробництва мармеладу в умовах цеху потужністю 3 тони готової продукції за зміну - Лаврова, Ірина Сергіївна (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Метою кваліфікаційної роботи було технологічне та технічне обгрунтування виробництва натурального мармеладу «Яблучний формовий» та «Полуничний формовий» в умовах цеху потужністю 3 тони готової продукції за зміну. У першому розділі обрано об’єкт розробки: технологія виробництва консервів: - мармелад «Яблучний формовий» 1,5 тони /зміну., - мармелад «Полуничний формовий» – 1,5 тони /зміну., При виконанні кваліфікаційної роботи наведено основні вимоги до сировини та допоміжних матеріалів, які зазначені у ДСТУ. У роботі знайдено оптимальні варіанти технологічної лінії для виготовлення мармеладу «Яблучний формовий» та «Полуничний формовий». Розроблено план НАССР для виробництва мармеладу, знайдено усі контрольні критичні точки при їх виготовленні. Згідно виконаного продуктового розрахунку підібрано сучасне вітчизняне і зарубіжне технологічне обладнання, що дозволяє виготовляти 3 тони готової продукції за зміну, регулюючі усі можливі втрати сировини. В економічному розділі було розраховано економічну єфективність виробництва фруктового мармеладу «Яблучний формовий», яка становить 34,9%, , а також «Полуничного формового» – 38,6%; Розглянуто правила безпеки та розраховано кількість вогнегасників, а також санітарно-гігієнічні норми при виробництві мармеладних виробів.
кваліфікаційна робота бакалавра
Keywords: мармелад; виробництво мармеладу; мармелад яблучний формовий; мармелад полуничний формовий