Удосконалення відцентрового робочого органу машини для внесення мінеральних добрив: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Коршиков, Олександр (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Як відомо, рівень технічного забезпечення АПК, в тому числі на базі вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, низький у порівнянні з Європейськими країнами. Розвиток і успішне функціонування сільського господарства нерозривно пов’язані з хімізацією землеробства. Тому, своєчасне внесення заданої дози мінеральних добрив значно підвищить ефективність їхньої дії, забезпечить екологічно чисте застосування, що є одним з основних важелів в під-вищенні продуктивності рослинництва. Науково обґрунтоване застосування добрив і інших засобів хімізації – надійний шлях підвищення родючості ґрунту, врожайності культур, збільшення виробництва продуктів харчування для населення і сільськогосподарської сировини для промисловості.
Keywords: мінеральні добрива; родючість грунту; машини для внесення добрив; вирощування сільськогосподарських культур