Перспективи розвитку світової енергетики - Рижко, А. (ТДАТУ, 2021)
Відповідно до прогнозу на період до 2025 року відбудеться збільшення споживання всіх первинних енергоносіїв. Велика частина приросту споживання енергії в майбутньому припадатиме на викопні види палива (нафта, природний газ і вугілля), оскільки очікується, що ціни на викопні види палива залишатимуться порівняно низькими і що вартість виробництва енергії на основі інших енергоносіїв не буде конкурентоспроможною.
Keywords: енергоносії; нові екологічні програми; поновлювані джерела енергії; нафта; нафтопродукти; природний газ