Інноваційна технологія м'ясних напівфабрикатів з використанням екстракту кропиви дводомної (23ХТД. 12905591.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» - Костенко, Юлія Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В кваліфікаційній роботі обґрунтовано практичні рекомендації щодо удосконалення технології виготовлення м'ясних напівфабрикатів з використанням рослинних екстрактів. У межах виконання даної дипломної роботи було проведено комплекс досліджень, що включає кілька основних етапів. У першому розділі здійснено детальний аналіз сучасних літературних джерел, які стосуються обраної теми, з метою визначення актуальності дослідження та обґрунтування його наукової новизни. У другому розділі подано огляд використаних методик, що включають методи органолептичного, хімічного та фізико-хімічного аналізів, які дозволили оцінити якість продуктів під час експериментів.Третій розділ присвячено презентації результатів проведених досліджень із їх детальним аналізом, включаючи виявлення закономірностей змін якості продукції в залежності від використання різних технологічних рішень. У четвертому розділі розроблено технологічну схему виробництва м'ясного напівфабрикату з врахуванням сучасних підходів до збереження його якості. П’ятий розділ містить розрахунки економічної ефективності запропонованої технології, що демонструють її доцільність і перспективність для впровадження. Шостий розділ включає детальний опис заходів із охорони праці, забезпечення безпеки працівників, а також алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах харчової промисловості. На основі проведених досліджень сформульовано висновки, які підтверджують доцільність виготовлення соусної продукції на основі горіхоплідної сировини, її економічну ефективність і перспективність використання запропонованих технологій.
Keywords: мясна сировина; кропива дводомна; мясні напівфабрикати; екстракт; жиророзчинні вітаміни; жирні кислоти