Опис до патенту на корисну модель № 48876 "Пристрій для захисту трифазного асинхронного електродвигуна від аварійних режимів роботи" - Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii; Нестерчук, Діна Миколаївна; Нестерчук, Дина Николаевна; Nesterchuk, Dina; Квітка, О. С. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Пристрій для захисту трифазного асинхронного електродвигуна від аварійних режимів роботи, який складається з блока включення-відключення електродвигуна, з блоків світлової, звукової сигна- лізації та цифрової індикації, з блока живлення, а також з контролюючого півкомплекту, який містить первинний вимірювальний перетворювач температури, блок підсилення, блок порівняння напруги, що надходить з перетворювача температури, стабілізатор напруги перетворювача, блок первинних перетворювачів струму, який відрізняється тим, що додатково введені до контролюючого півкомп- лекту блок контролю та вимірювання фазної напруги мережі, який містить мережний фільтр, вхід якого підключається на фазну напругу живлення трифазного асинхронного електродвигуна, а вихід зв'язаний з дільником напруги, дільник напруги, вхід якого зв'язаний з виходом мережного фільтра, а вихід - з обмежувачем напруги, обмежувач напруги, вхід якого зв'язаний з виходом дільника на-пруги, а вихід - з мікроконтролером, також до пристрою додатково введені мікроконтролер, входи якого зв'язані з виходом півкомплекту, з блоком вводу даних, а виходи - з блоком включення- відключення електродвигуна, з блоком світлової сигналізації, з блоком звукової сигналізації, з бло- ком цифрової сигналізації та з блоком спряження пристрою з комп'ютером, блок вводу даних, який виходом зв'язаний з входами мікроконтролера, блок спряження, вхід якого зв'язаний з мікроконт- ролером, а вихід - з портом комп'ютера, блок первинних перетворювачів струму, які виконані на основі тороїдальних трансформаторів струму з феритовим осердям, вхід цього блока зв'язаний з відповідними фазними проводами, що живлять трифазний асинхронний електродвигун, а виходи - з блоками перетворення струму, блок включення-відключення електродвигуна входом зв'язаний з мікроконтролером, а виходом - з електромагнітним пускачем електродвигуна
Keywords: електродвигун; світлова сигналізація; звукова сигналізація; цифрова індикація; блока живлення; вимірювальний перетворювач температури; блок підсилення; блок порівняння напруги; перетворювач струму; блок спряження