Використання САПР інженерами агропромислового комплексу - Бохан, О. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Важливою складовою частиною сучасного інженера є використання системи автоматизованого проєктування (САПР). Вони стали невіддільною частиною інженерної діяльності, так як спрощують і оптимізують процес проєктування. За допомогою САПР інженери можуть розробляти 3D-моделі майбутнього об'єкта, створювати деталізовані креслення і специфікації з вибором матеріалів і обладнання, проводити аналіз на міцність і стійкість конструкції, відстежувати виконання робіт і контролювати відповідність проєкту. Таким чином, САПР стали невіддільною частиною інженерної діяльності, забезпечуючи ефективність і точність на кожному етапі проєкту, від планування до реалізації. Світовий ринок САПР постійно розвивається. Але все ще існує поділ САПР на системи легкого, середнього та важкого рівня. При виборі програми для проєктування слід враховувати задачі, які потрібно вирішувати на виробництві, й можливості тієї чи іншої програми для вирішення цих задач.
Keywords: САПР; CAD-модулі; 3D-моделювання; АПК