Освіта в сільських ОТГ в умовах децентралізації влади в Україні - Застрожнікова, Ірина Володимирівна; Застрожникова, Ирина Владимировна; Zastrozhnikova, Iryna (ДВНЗ Херсонський державний аграрний університет, 2019)
Свого піку українська освітня система досягла у 1995 році, коли в Україні налічувалось понад 22,300 шкіл, у яких навчалось близько 7 мільйонів учнів. Згодом система почала скорочуватись, але населення скорочувалось швидше: станом на 2013 рік, у 19,300 школах навчались близько 4 мільйонів учнів
Keywords: освіта; сільські ОТГ; ОТГ; об'єднана територіальна громада; децентралізація алвди