Значення інформаційно – комунікаційні технології у навчальному процесі вищої школи - Бондаренко, Лариса Юріївна; Ускова, С. О. (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: У світі, тяжко уявити функціювання будь-якої сфери людської діяльності без комунікації. Що стосується сучасності, інформаційна-комунікація, все частіше, відбувається за допомоги комп‘ютерів, смартфонів чи ще чогось. Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) – сукупність технологій, що забезпечують фіксацію, її обробку і обмін інформацією. Інформаційні технології – це методи і засоби отримання, перетворення, передачі, зберігання і використання інформації. У світі, що оточує нас, все частіше спостерігаються позитивні тенденції поширення інформаційно-комунікаційних технологій. Стрімкий розвиток інформаційних технологій, конвергенція комп‘ютерних систем, різних видів комунікацій створюють необхідність переглянути уявлення про інформаційну індустрію, а особливо, її значення і місце в суспільстві.
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; інформація; освітній процес; технології