Пріоритети регіональних стратегій в аспекті реалізації цілей сталого розвитку - Почерніна, Наталя Вікторівна; Почернина, Наталья Викторовна; Pochernina, Natalia (My University, 2018)
Формування стратегій розвитку на період до 2030 року є оцінка поточної ситуації та виявлення найбільш гострих проблем, притаманних регіону у даний період часу. Одним із найбільш значимих показників для такого аналізу є інтегральний регіональний індекс людського розвитку (РІЛР), який враховує матеріальні, соціальні та екологічні умови життя населення. Дане дослідження має на меті визначити пріоритетні ЦСР для різних регіонів України на базі показника РІЛР за період 2014-2016 рр.
Keywords: сталий розвиток; стратегія; національна економіка; соціальне середовище; освіта; планування; перспективи