Використання вакуумного охолодження при зберіганні плодів черешні - Ломейко, Олександр Петрович; Ломейко, Александр Петрович; Lomeiko, Oleksandr; Єфіменко, Лілія Василівна; Yefimenko, Liliia; Ефименко, Лилия Васильевна (My University, 2017)
Галузь, які забезпечує зберігання та переробку сільськогосподарської продукції, є важливим елементом агропромислового комплексу України. Від ступеню її розвитку, технічного оснащення особливо залежить раціональне використання продукції рослинництва, яке є найбільш розвиненим напрямом у сільському господарстві Південного регіону України. Забезпечення якісної переробки та зберігання рослинної та плодоягідної продукції є актуальною проблемою сучасного сільського господарства. Розробка та впровадження прогресивних технологій переробки та зберігання продукції рослинництва є одним із рішень цього питання. Швидке охолодження плодів та ягід одразу ж після збирання врожаю сприяє максимальному збереженню якості плодово-ягідної продукції та розширенню терміну її придатності. Черешня є одною з найбільш розповсюджених плодових культур на півдні України. Високі смакові та дієтичні властивості плодів черешні, раннє достигання, щорічне плодоносіння зумовили вихід культури на одне з перших місць за прибутковістю.
Keywords: зберігання; переробка; продукції рослинництва; технології переробки; збирання; технологія вакуумного охолодження; ефективність; комбіноване використання; короткострокове зберігання; науковий експеримент