Опис до патенту на корисну модель № 134275 "Спосіб обробітку та аерації ґрунту в колійному і мостовому землеробстві" - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Спосіб обробітку та аерації ґрунту в колійному і мостовому землеробстві включає механічний вплив на ґрунт робочим органом з одночасною аерацією ґрунтового середовища шляхом дозованої подачі до нього стисненого повітря через робочий орган. Механічний вплив на ґрунт здійснюється шляхом його вертикальної перфорації пневматичним робочим органом обертально-ударної дії завдяки періодичному зануренню останнього в ґрунтове середовище з кроком, меншим за глибину обробітку ґрунту. Аерація ґрунтового середовища додатково здійснюється спеціально створеною газовою рідиною з попереднім її охолодженням до температури, яка менша за атмосферну температуру над поверхнею ґрунту
Keywords: обробіток ґрунту; аерація ґрунту; мостове землеробство; колійне землеробство; механічний вплив; ґрунтове середовище; сільське господарство; аерація ґрунтового середовища