Диференціація сільського господарства за розміром суб’єкта підприємницької діяльності - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 2013)
У світовій економіці та практиці немає уніфікованого визначення розмірів суб’єктів підприємницької діяльності. Залучається близько 50 різних статистичних показників із перевагою кількісних критеріїв: чисельність працюючих, річний обсяг господарського обороту і т.д. До найбільш вживаних якісних критеріїв належать обсяг прибутку, самостійність підприємства, прямі зв’язки його керівництва із персоналом, клієнтами та постачальниками й ін. Трапляються також випадки, коли критерії якісного визначення доповнюють кількісними показниками. Такий підхід вважається комбінованим і в основному ґрунтується на суб'єктивних міркуваннях та досвіді, хоча при цьому й роблять акценти на відмінностях.
Keywords: світова економіка; сільське господарство; підприємницька діяльність; суб'єкти господарювання; малий бізнес