Зниження витрат енергії у сільгоспвиробництві - Чайковський, Т. (ТДАТУ, 2021)
При переробці сільгосппродукції використовується значна кількість теплової енергії, тому питання зниження її витрат є актуальним. Можна запропонувати декілька способів зниження енерговитрат, серед них: рекуперація теплоти та комплексне використання холодильних машин та теплових насосів в молочному виробництві. Нами отримано патент на корисну модель «Пастеризаційно-охолоджувальний пристрій». В основу корисної моделі поставлена задача удосконалити пастеризаційно-охолоджувальний пристрій, що дозволить підвищити коефіцієнт корисної дії, знизити витрати теплової енергії.
Keywords: теплова енергія; зниження енерговитрат; використання холодильних машин; молоко; охолоджувачі молока