Особливості функціонування страхового ринку України в умовах діджиталізації - Рубцова, Наталя Миколаївна; Рубцова, Наталья Николаевна; Rubtsova, Natalia; Радченко, Наталія Геннадіївна; Радченко, Наталья Геннадиевна; Radchenko, Nataliia (My University, 2021)
У даній статті визначено розуміння сутності та ролі цифровізації в економіці. Встановлено, що цифровизация реального сектора економіки України є головною складовою частиною цифрової економіки і визначальним чинником зростання економіки в цілому. Зазначено, що останнім часом високими темпами спостерігається діджіталізація такий галузь економіки як страхування. Досліджено основні переваги та недоліки діджиталізації страхової діяльності для страхувальника та страхової компанії. Встановлено, що діджиталізація відіграє визначальну роль у діяльності страхових компаній України, сприяє їх росту на ринку страхових послуг.
Keywords: сучасні технології; цифровизация; цифрова економіка; страховий ринок; цифрові технології в страхуванні