Розрахунок теплофізичних властивостей овочів - Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr (My University, 2014)
UK: У роботі наведено алгоритм розрахунку значень ефективної теплопровідності всієї системи плодоовочевої сировини. У статті дано порівняння розрахункових та експериментальних даних з ефективної теплоємності овочів. RU: В работе приведен алгоритм расчета значений эффективной теплопроводности всей системы плодоовощного сырья. В статье дано сравнение расчетных и экспериментальных данных по эффективной теплоемкости овощей. EN: A paper presents an efficient algorithm for calculating values of the effective thermal conductivity of the whole system of raw fruits and vegetables. The article compares calculated and experimental data of the effective heat capacity of fruits.
Расчет теплофизических свойств овощей
Calculation of thermophysical properties of vegetables
Keywords: теплопровідність; теплова обробка; теплофізичні властивості; алгоритм розрахунку; сировина; процеси холодильної обробки; зберігання овочів; ресурсозбереження; температурна залежність; виноград; гарбуз; баклажан; кукурудза