Вдосконалення конструкцій робочих органів ударних подрібнювачів – дробарок для приготування розсипних кормосумішей у тваринництві - Денисенко, М. І.; Лісовський, Л. В.; Дев’ятко, О. С. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Робочі органи машин для приготування комбікормів складаються з молотків, від конструкції яких залежить ефективність використання підведеної енергії і якість подрібнення кормів. В молоткових дробарках сільськогосподарського призначення матеріал подрібнюється шляхом багатократного ударного впливу молотків та стирання при проходженні їх в середовищі розрихленого рухомого шару зерна. Розроблено конструкторсько-технологічні методи підвищення довговічності та ресурсу молотків кормодробарок -подрібнювачів.
Keywords: довговічність; абразивне зношування; ефект самозагострювання; молоток кормодробарки; композиційні матеріали