Вдосконалення технологічної лінії виробництва кисломолочної продукції в умовах м. Запоріжжя : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Плахотник, Іванна Григорівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У першому розділі подано результати маркетингового аналізу ринку кисломолочної продукції досліджуваного регіону та охарактеризовано стан переробного підприємства і асортимент продукції, що випускається. На ос нові проведеного аналізу сформульовано завдання з удосконалення поточно технологічної лінії виробництва кисломолочної продукції. У другому розділі виконано вдосконалення поточно-технологічної лінії шляхом розширення асортименту та підвищення ефективності її роботи. Для машини розливу й укупорювання рідких продуктів розроблено заходи з монтажу, розраховано фундамент, а також наведено опис експлуатації та технічного обслуговування обладнання. Четвертий розділ присвячено питанням охорони праці та безпеки в над звичайних ситуаціях, зокрема розглянуто чинні нормативні акти, заходи з покращення умов праці та підвищення рівня безпеки під час експлуатації поточно-технологічної лінії. У п’ятому розділі наведено економічне обґрунтування проєкту, де роз раховано основні показники собівартості та прибутковості вдосконаленої технологічної лінії.
Keywords: підприємство; кисломолочна продукція; лінія; обладнання; молоко; ефективність