Досвід використання програми AFORS-HET при підготовці фахівців у галузі електроенергетики - Дяденчук, Альона Федорівна (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Використання досягнень сучасної електроніки – ознака успішного розвитку будь-якого підприємства. Не випадково останнім часом на промислових підприємствах приділяється особлива увага модернізації та розвитку власної енергетики. Розвиток об‘єктів сонячної енергетики дає суттєві соціально-економічні та екологічні ефекти. Ефективність фотоелектричних компонентів, що зазвичай використовуються, швидко наближається до своїх технологічних меж. Таким чином, майбутні розробки залежатимуть від досвідчених інженерів з моделювання, які добре знаються на використанні передових та нових матеріалів, розробці інтерфейсів та архітектурі пристроїв. На стадії підготовки інженера-енергетика необхідно передбачити вивчення таких областей знань, як проектування та функціонування енергооб‘єктів, електроенергетичного й електротехнічного обладнання [1], вибір оптимальних рішень завдань із врахуванням вимог якості, надійності, безпечності та екологічної чистоти виробництва, теоретичні основи фізики функціонування електронних приладів, комп‘ютерне моделювання цифрових компонентів техніки тощо. Для освоєння даних питань та здобуття практичних навичок необхідно використовувати спеціалізовані програмні продукти.
Keywords: освітній процес; теоретичні знання; моделювання; програма AFORS-HET