Автоматичний контроль температурного режиму в силосах зерносховища - Шаферова, С. А.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (ТДАТУ, 2014)
Основною умовою тривалого зберігання зерна без погіршення його якості є постійний контроль і керування температурним режимом. Необхідна розробка автоматичної системи контролю та керування температурним режимом зерна, що виключає втручання обслуговуючого персоналу і забезпечує з достатньою точністю підтримання температури зерна в заданих межах. Застосування системи автоматичного контролю температури зерна в силосах зерносховища дозволить забезпечити надійне зберігання зерна і виключити можливість перегріву і псування зерна. Запропонована система контролю температури зерна дозволить також знизити частку ручної праці при експлуатації зерносховища.
Keywords: температурний режим; зерносховища; автоматична система контролю; транзистори; зберігання зерна