Підтримка малого та середнього бізнесу в умовах карантину - Марченко, К. Ю.; Якушева, Інна Євгенівна; Якушева, Инна Евгеньевна; Yakusheva, Inna (My University, 2021)
Кабінетом Міністрів України на засіданні 28 грудня 2020 року була прийнята постанова стосовно змін до держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%», що спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу в умовах карантину. Дана державна програма булі прийнята постановою КМУ №28 від 24 січня 2020 року. Вона пропонує часткову компенсацію процентної ставки за кредитом у гривні у комплексі з механізмом часткових кредитних гарантій для вирішення проблеми браку забезпечення та недостатньої кредитної історії. Програма впроваджується утвореним при Міністерстві фінансів України Фондом розвитку підприємництва (колишній Німецько-український фонд) через мережу банків-партнерів у партнерстві з Мінекономіки та Офісом розвитку малого і середнього підприєм-ництва з метою запобігання виникненню та поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також для запобігання та подолання їх наслідків
Keywords: державна програма; компенсація процентної ставки; рефінансування інвестиційного кредиту; фінансування оборотного капіталу; пільговий кредит