Опис до патенту на корисну модель № 24994 "Електромагнітний фільтр-сепаратор" - Просвірнін, В. І.; Кузнєцов, І. О.; Богатирьов, Ю. О.; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym (Державний департамент інтелектуальної власності, 2007)
Електромагнітний фільтр-сепаратор, що містить циліндровий корпус з вхідним і вихідним патрубками, зовні якого розміщена обмотка і феромагнітний каркас, забезпечений фланцями з отворами, а всередині феромагнітні насадки, виконані у вигляді спіралей з магнітного матеріалу, який відрізняється тим, що між верхнім фланцем і феромагнітними насадками встановлений датчик Холла, який розташовано у горизонтальній площині на рівній відстані між ними
Keywords: фільтр-сепаратор; феромагнітний каркас; датчик Холла; сільське господарство; очищення дисперсних сипких матеріалів від феромагнітних домішок