Опис до патенту на корисну модель № 141091 "Пристрій для відбору проб води" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій для відбору проб води, що включає корпус, порожнину повітря, вікно, діафрагму, порожнину стиснутого повітря, кільце, штуцери, шток, клапани і вантаж, згідно з корисною моделлю клапани виконано на конус
Keywords: проби води; вимірювальна техніка; дослідження рідинних середовищ; дослідження стічних вод; водопостачання; дослідження різних глибин природних та штучних водойм; оцінка санітарно-епідеміологічного стану водних об'єктів