Проблеми державної підтримки доходності тваринництва - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 2008)
Збитковість виробництва більшості видів продукції тваринництва склалася в основному через непродуману державну підтримку як до, так і після набуття незалежності. В період планово-адміністративної економіки сільське господарство отримувало достатньо вагомі державні дотації, які і дозволяли вести рентабельне виробництво тваринницької продукції. Товаровиробники одержані кошти в основному «проїдали», а не інвестували в основне виробництво. Після проведення роздержавлення та лібералізації цінової політики, вони не змогли ефективно працювати без державної підтримки
Keywords: державна підтримка; тваринництво; продукція тваринництва; державні дотації