Кластер - сучасний формат взаємодії підприємців - Болтянська, Лариса Олексіївна; Болтянская, Лариса Алексеевна; Boltianska, Larysa (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Кластер (англ. cluster – група) – своєрідний холдинг невеликих підприємств з однієї сфери діяльності, які організаційно та технічно об’єднуються у формальну або навіть неформальну структуру з метою захисту своїх інтересів, зниження собівартості виробничих процесів і спільного просування продукції та послуг на ринок. Одночасно, це може бути група взаємопов’язаних компаній та інших організацій суміжних галузей економіки на певній географічній території, що співпрацюють та водночас конкурують між собою. EN: The relevance of the prospects for the creation of clusters in Ukraine, which will form the basis for further working-out the cluster strategy of the country and regions economic development, is substantiated.
Keywords: кластер; формування кластерів; економічна діяльність; регіони; cluster; cluster formation; economic activities; regions