Водорості відділу CYANOPHYTA деяких об’єктів природно – заповідного фонду півдня України - Мальцева, І. А.; Щербина, Валентина Вікторівна; Щербина, Валентина Викторовна; Shcherbyna, Valentyna (My University, 2011)
У статті приведені результати дослідження водоростей відділу Cyanophyta Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна (Херсонська обл., Чаплинський р-н) і заповідника місцевого значення «Троїцька балка» (Запорізька обл., Мелітопольський р-н). Розглянута систематична структура на рівні порядків, родин, родів, спектр життєвих форм синьозелених водоростей. Проаналізовано розподіл водоростей в поверхневих горизонтах грунту.
Keywords: Cyanophyta; степові біогеоценози; Біосферний заповідник; заказник