Опис до патенту на корисну модель № 101590 "Решітний сепаратор" - Гвоздєв, О. В.; Клевцова, Т. О.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Решітний сепаратор, який включає завантажувальний пристрій, увігнуте в повздовжній вертикальній площині решето з робочими каналами, які створені направляючими елементами випуклого профілю і приймальники для розділених фракцій, причому увігнуте решето має поверхню у вигляді брахистохрони з кутом ухилу її наприкінці не менше 30°
Keywords: решітний сепаратор; переробна промисловість; техніка для розділення сипких матеріалів; очищення зерна; сортування зерна