ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ РИЗИКІВ ПРИ ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННІ НАСЕЛЕННЯ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Ліхо, О. А.; Гакало, О. І.; Скиба, Вікторія Павлівна; Skyba, Viktoriia (My University, 2023)
В умовах воєнного стану оцінювання ризиків при водозабезпеченні населення набуває особливого значення. Незахищеність водоносних горизонтів, які використовуються як джерела нецентралізованого водопостачання в Рівненській області, обумовлює високий рівень ризику забруднення води в умовах воєнного стану. Через обстріли об’єктів критичної інфраструктури, масове застосування боєприпасів значна кількість хімічних компонентів потрапляє у поверхневі та підземні води, викликаючи їх критичне забруднення. Встановлено, що в умовах воєнного стану при забезпеченні населення із нецентралізованих джерел водопостачання зростає вірогідність їх забруднення нафтопродуктами, важкими металами, діоксинами та іншими речовинами, які потрапляють у навколишнє природне середовище внаслідок використання боєприпасів та руйнування об’єктів критичної інфраструктури
FEATURES OF THE FORMATION OF RISKS IN THE WATER SUPPLY OF THE POPULATION OF THE RIVNE REGION UNDER THE CONDITIONS OF THE STATE OF MARTIAL
Keywords: рівень ризику; джерела забруднення; воєнний стан; показники якості води; нецентралізовані джерела водопостачання