Операційний менеджмент: інжиніринг підприємства - Давиденко, Вероніка (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: У сучасному свiтi, де постійними є лише змiни, iснує необхiднiсть в інструментах та методах, якi дiйсно допоможуть органiзацiям стати бiльш ефективними. В умовах жорсткої конкуренції iснує необхiднiсть знаходити шляхи, якi допоможуть стати першими, або наздогнати iнших, а для цього необхiднi механізми, які допоможуть спростити надто складнi речi. Саме з цiєю метою проводиться iнжинiринг органiзацiї. Органiзацiйний iнжинiринг – це технологiя побудови i розвитку органiзацiй (бiзнес-систем), заснована на iнженерному пiдходi. Основне призначення такого аналiзу – це визначити проблемнi мiсця пiдприємства з погляду органiзацii управлiння ним, оцiнити його органiзацiйно- управлiнський потенцiал, а також, за необхiдностi, визначити цiлi організаційної реструктуризацii та пiдходи до її проведення
Keywords: організаційний інжиніринг; підвищення ефективності та конкурентоспроможності організацій у сучасному світі; адаптація до постійних змін у бізнес-середовищі; підвищення продуктивності та зниження витрат