Підходи до формування спроможних територіальних громад - Горпинич, В. В. (ТДАТУ, 2018)
Процес формування спроможних територіальних громад шляхом об’єднання існуючих адміністративно-територіальних одиниць на добровільній основі відповідно до вимог вищенаведених законодавчих та нормативно-правових актів на практиці вився достатньо складним та заплутаним. Основним недоліком якого є нераціональне використання принципу добровільності, оскільки окремі очільники громад та представники «місцевих еліт» прагнуть створити власні об’єднані територіальні громади, мало, а іноді і взагалі, незважаючи на економічні, фінансові, географічні, інфраструктурні, історичні аспекти
Keywords: місцеве самоврядування; територіальні громади; об’єднання громад; адміністративно-територіальні одиниці