Інформаційно-аналітичний підхід до пожежної профілактики у висотних будівлях на основі даних моніторингу - Мельник, Ірина Володимирівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У тезах обґрунтовано доцільність переходу від фрагментарного технічного моніторингу пожежної небезпеки у висотних будівлях до інформаційно-аналітичного підходу, орієнтованого на профілактичне управління ризиками. Розглянуто джерела моніторингових даних, напрями їх оброблення та можливість визначення пріоритетів для оглядів, технічного обслуговування і коригування протипожежних заходів. Уточнено практичну роль аналітичної інтерпретації даних для пожежної профілактики. /// EN: The paper substantiates the transition from fragmented technical monitoring of fire hazards in high-rise buildings to an information-analytical approach focused on preventive risk management. The main sources of monitoring data and the possibility of setting priorities for inspections, maintenance and adjustment of fire safety measures are considered. The practical role of analytical interpretation of monitoring data for fire prevention is clarified.
Keywords: пожежна профілактика; висотна будівля; моніторинг; інформаційно-аналітичний підхід; пожежний ризик; системи протипожежного захисту; fire prevention; high-rise building; monitoring; information-analytical approach; fire risk; fire protection systems