Сучасний асортимент ожини звичайної (RUBUS FRUTICOSUS CAESIUS) в Україні - Овечко, К. О. (ТДАТУ, 2018)
Споживання ягідної продукції нині є світовим трендом здорового способу життя. Обсяги виробництва ягід в країнах ЄС щорічно зростають в середньому на 6% за останні 5 років. Україна має шанс стати ключовим виробником і постачальником продукції ягідних культур, таких як ожина, насамперед на європейський ринок. Проте не достатньо вивчений сучасний асортимент та перспективні сорти ожини в Україні.
Keywords: сорти ожини; сорт ожини Карака Блек; сорт ожини Рубен; сорт ожини Чачанска Бестрна; сорт ожини АПФ 45; пошкодження шкідниками; засоби захисту