Розвиток автоматизації в птахівництві - Д’яков, В.; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (ТДАТУ, 2021)
Два синхронно діючих маніпулятора дозволяють роботові правильно розташувати курку і зробити необхідні розрізи. Робот оснащений системою зворотного зв'язку, яка повідомляє роботу, коли він зустрічає опір, наприклад, кістка або сухожилля. Якщо опір жорсткий, то це сприймається роботом як кістка і враховується в траєкторії різального інструменту. Якщо ж опір зростає поступово, то алгоритм робота підказує, що це сухожилля або зв'язки.
Keywords: птахоферми; вирощування бройлерів; інтелектуальні системи управління; система автоматичного управління Rotem Control & Management; розведення качок; інкубатор