Проблеми та перспективи впровадження електронного врядування в умовах децентралізації - Сизоненко, Олена Василівна; Сизоненко, Елена Васильевна; Syzonenko, Olena (Київ : МЦНД, 2018)
UK: Сьогодні впровадження електронного урядування в Україні здатне змінити саму природу влади, зробити її більш прозорою та підконтрольною громадськості. З точки зору взаємодії з громадськістю е-урядування є продовженням впровадження принципу «єдиного вікна», але мінімізує особисту присутність громадянина та об’єднує в одному місці набагато більше послуг. Воно створює умови для нормального розвитку бізнесу, поліпшення інвестиційного клімату, зростання економіки, а також забезпечує реальну участь громадян у політичних процесах. RU: Сегодня внедрения электронного управления в Украине способно изменить саму природу власти, сделать ее более прозрачной и подконтрольной общественности. С точки зрения взаимодействия с общественностью е-управления является продолжением внедрения принципа «единого окна», но минимизирует личное присутствие гражданина и объединяет в одном месте гораздо больше услуг. Оно создает условия для нормального развития бизнеса, улучшение инвестиционного климата, роста экономики, а также обеспечивает реальное участие граждан в политических процессах.
Проблемы и перспективы внедрения электронного управления в условиях децентрализации
Problems and prospects for the implementation of electronic control in the context of decentralization
Keywords: реформи децентралізації; адміністративні послуги; публічні послуги в Україні; електронний сервіс; доступ до публічної інформації; публічні послуги; електронні сервіси; впровадження електронного урядування