Використання нетрадиційної сировини в рецептурах кондитерських виробів - Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentyna; Коробова, Я. В. (УНУС, 2021)
У сфері кондитерського виробництва особливої актуальності набувають нові продукти, збагачені поліфункціональними інгредієнтами з нетрадиційної сировини. Впродовж останніх років науковці працюють над обґрунтуванням можливості використання в кондитерських технологіях нових видів сировинних ресурсів. Це обумовлено не лише високим вмістом в них біологічно активних речовин, але й широкою доступністю та дешевизною. Для практичного впровадження інноваційних технологій або рецептур, необхідне глибоке вивчення технологічних властивостей сировини, це забезпечує вибір найбільш оптимальних способів і режимів їхньої переробки, а також можливість поєднання з іншими інгредієнтами.
Keywords: інгредієнти; рецептури; виробники; виноградні кісточки; какао-порошок; вітаміни; макроелементи