Економіка та організація торгівлі: курс лекцій - Болтянська, Лариса Олексіївна; Boltianska, Larysa; Прус, Юрій Олександрович; Prus, Yurii (Мелітополь: Люкс, 2021)
У курсі лекцій викладено зміст дисципліни «Економіка і організація торгівлі». Наведені основні засади функціонування торгових підприємств у сучасному ринковому середовищі, визначені основні механізми їх управління, організаційні структури, відображені особливості функціонування роздрібної та оптової торгівлі та ведення посередницької діяльності в даній сфері. Приділяється увага поняттю та сутності товарообороту торгового підприємства, особливостям нормування товарних запасів, ресурсному потенціалу торгівлі та оцінки ефективності його використання. Курс розкриває структуру та класифікацію витрат обігу торговельного підприємства та формування показників результативності діяльності даних форм господарювання.
Keywords: функціонування торгових підприємств; товарооборот торгового підприємства; організація структури торгівлі; оптова торгівля