Розробка пристрою для вимірювання ковзання трифазного асинхронного електродвигуна - Коваль, С. Д.; Кузьмин, І. О. (My University, 2020)
Трифазні асинхронні електричні машини застосовуються для перетворення електричної енергії на механічну, тобто як електродвигуни. В якості електроприводу промислових установок найбільшого розповсюдження набули трифазні асинхронні електродвигуни (ТАД). Причини винятково широкого розповсюдження ТАД є простота їхньої будови та відносно мала собівартість виробництва, слід відзначити, що в таких машинах відсутні електричні та механічні частини, які легко пошкоджуються або швидко зношуються.
Keywords: трифазний асинхронний електродвигун; вимірювання ковзання; схема; вимірювання ковзання