Сучасні підходи до створення інформаційних систем із застосуванням технології опрацювання знань на основі концепції Semantic Web - Строкань, Оксана Вікторівна; Строкань, Оксана Викторовна; Strokan, Oksana (My University, 2020)
Розвиток економічних і соціальних відносин у сучасному інформаційному суспільстві залежить від рівня освіти громадян, яка є основою динамічного розвитку будь-якої країни. Освіта відіграє головну роль у формуванні людського капіталу, стає основним фактором і ресурсом для самореалізації та досягнення життєвого успіху людини. У зв’язку зі швидкими темпами розвитку суспільства, підвищенням вимог до знань і навиків людини, відбувається постійне, впродовж життя, навчання людини, розширення набутих знань, умінь та навичок, яких вимагає сучасний працедавець. Отримання нових знань і навичок дозволяє людині ефективно адаптуватися до складних умов життєдіяльності, досягати кар’єрних успіхів та бути затребуваними на ринку праці. Навчання упродовж життя є ключовим фактором особистісного і професійного розвитку. Визнання результатів навчання – як формального, так і неформального й інформального – потенційно може надати більшого значення досягненням особистості та її внеску в суспільство.
Keywords: інформаційні системи; концепція Semantic Web; класифікатор ESCO; навички; професія