Запорізький край в цифрах - (:unkn) unknown (ТДАТУ, наукова бібліотека, 2012)
Слово «статистика» походить від латинського status - стан справ. В науку термін «статистика» ввів німецький учений Готфрід Ахенваль в 1746 році. Він запропонував замінити назву курсу «державознавство», який викладався в університетах Німеччини, на «Статистику», поклавши тим самим початок розвитку статистики як науки і навчальної дисципліни. Хоча, статистичний облік вівся набагато раніше: проводилися переписи населення в Стародавньому Китаї, здійснювалося порівняння військового потенціалу держав, вівся облік майна громадян в Стародавньому Римі і т. п. Спочатку під статистикою розуміли опис економічного і політичного стану держави або його частини. Однак поступово термін «статистика» став використовуватися більш широко. Статистика поділяється за своїм змістом на демографічну, економічну, фінансову, соціальну, санітарну, біологічну, технічну тощо. Українська статистика пройшла важкий і складний шлях свого установлення і розвитку. Її історія обумовлена особливостями історичної долі України, тривалими періодами бездержавності, особливостями соціального устрою держав, до складу яких в той чи інший час входили окремі її регіони. Пропонуємо вашій увазі віртуальну книжкову виставку «Запорізький край в цифрах». Представлені статистичні збірники характеризують сьогоднішній соціально-економічний стан Запорізької області. Адже 27 відсотків електроенергії, п’ята частина сталі та феросплавів України виробляється саме у нас. Сільське господарство області посідає друге місце в країні з виробництва насіння соняшника, п’яте – по вирощуванню зернових та зернобобових культур.. Всі презентовані статистичні збірники є в фондах наукової бібліотеки ТДАТУ.
Keywords: статистика; Запорізький край; Запорізька область; Сільське господарство Запорізької області; статистичний збірник