Виробнича практика як важливий та невід’ємний елемент освітньої програми - Паляничка, Надія Олександрівна; Ковальов, Олександр Олександрович; Червоткіна, Олександра Олександрівна; Прокопенко, Олена Павлівна; Palyanychka, Nadiia; Kovalyov, Oleksandr; Chervotkina, Oleksandra; Prokopenko, Olena (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглянуто й проаналізовано роль, значення та переваги виробничої практики, як необхідного компонента підготовки майбутніх фахівців інженерно-технічного профілю. Досліджено специфіку організації практичного навчання на факультеті обладнання переробних і харчових виробництв, де поєднання теоретичних знань із безпосередньою роботою на підприємствах галузі є ключовою умовою формування професійних компетентностей. /// EN: The article analyzes and considers the role, significance, and benefits of industrial practice as a necessary component of training future specialists in engineering and technical fields. The specifics of organizing practical training at the Faculty of Processing and Food Production Equipment are studied, where the combination of theoretical knowledge with direct work at industry enterprises is a key condition for the formation of professional competencies.
Production practice as an important and integral element of the educational program
Keywords: виробнича практика; професійна підготовка; харчові технології; переробні виробництва; освітня програма; технологічне обладнання; Industrial practice; professional training; food technologies; processing industries; educational program; technological equipment