Перспективи зберігання свіжої зелені - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Свіжозрізана зелень є надзвичайно багатим джерелом незамінних для організму людини фітонутрієнтів. Вони містять широкий спектр водо і жиророзчинних вітамінів, мікроелементів, речовин бактерицидної, антиоксидантної дії. Збагачення харчових раціонів свіжою зеленню знижує ризик виникнення нейродегенеративних, кардіоваскулярних, онкологічних та багатьох інших захворювань. EN: Freshly cut greenery is difficult to store without losing its quality. The method of greenery storage in the hydrogel-chlorophyllipt-basednutrient medium was suggested in order to prolong shelf life and to stabilize biologically activesubstances.
Keywords: свіжа зелень; зберігання зелені; greenery; storage; hydrogel-chlorophyllipt-basednutrient medium