Експортний потенціал сільського господарства України - Вершута, І. О.; Демченко, Іван Володимирович; Демченко, Иван Владимирович; Demchenko, Ivan (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
В останні роки сільське господарство служить рушійною силою для розвитку національної економіки. Сільськогосподарська продукція становила 45% або 22,2 млрд дол. США від експортних доходів, що було найвищим показником у 2020 р. Однак проблеми, пов’язані з функціонуванням СОТ та обраними стратегії інтеграції України до ЄС, поставила на порядок денний необхідність диверсифікації асортименту сільськогосподарської продукції та географії експорту, а також реструктуризації сільського господарства відповідно до умов та потреб навколишнього середовища.
Keywords: експортний потенціал; сільське господарство; конкурентоспроможність; ринок; зовнішня торгівля