Асортимент як носій позиціонування бренду мережі - Соляник, К. Т.; Леськів, Г. З. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сьогодні в сучасних торговельних мережах асортимент є стратегічним інструментом, який визначає відчуття бренду та його позиціонування на ринку. Традиційні методи комунікації бренду, такі як реклама чи цінові акції, поступово втрачають ефективність в умовах високої конкуренції, насичення товарних категорій і зростання вимог споживачів до унікальності та відповідності цінностям мережі. Споживачі все частіше обирають бренд і продукт. У таких випадках асортимент є основним засобом, за допомогою якого мережа демонструє свої цінності, цільову орієнтацію, рівень якості та стиль бренду.
Keywords: бренд; споживачі