Mathematical modelling of the movements of tractor working tools in controlled traffic farming - Adamchuk, V. V.; Адамчук, В. В.; Bulgakov, Volodymyr; Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Holovach, I. V.; Головач, І. В.; Kuvachov, Volodymyr; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович (My University, 2017)
EN: The main index of quality work of wide-span tractors for controlled trafﬁ c farming is the scale of damaging the plants with the working tools. Damaging the plants is considerably dependent on the scope of transversal deviations of the working tools which is conditioned by the movement stability of the wide-span tractor and some deviation from the trajectory of the established controlled trafﬁ c farming and working tools in the ﬁ eld dimension. Therefore, the study of the transversal movement of the working tools of a wide-span tractor and the impact of their deviations on the quality of implementing the technological process requires in-depth research and substantiation of constructive and kinematic parameters, which would ensure high quality of their work within the controlled trafﬁ c farming system. UK: Головний показник якості роботи ширококолійних агрозасобів для колійної системи землеробства – величина пошкоджуваності рослин робочими органами. Пошкоджуваність рослин багато в чому залежить від величини поперекових зміщень робочих органів, що обумовлено стійкістю руху ширококолійного агрозасобу і певною розбіжністю траєкторії сформованої постійної технологічної колії і робочих органів в площині поля. Таким чином, вивчення поперекового руху робочих органів ширококолійного агрозасобу та вплив його коливань на якість виконання технологічного процесу вимагають глибшого дослідження й обґрунтування конструктивних і кінематичних параметрів, що забезпечить високу якість їх роботи в колійній системі землеробства. RU: Главный показатель качества работы ширококолейных агроприспособлений для путевой системы земледелия – величина повреждаемости растений рабочими органами. Повреждаемость растений во многом зависит от величины поперечных смещений рабочих органов, что обусловлено устойчивостью движения ширококолейного агроприспособления и определенным расхождением траектории сложившейся постоянной технологической колеи и рабочих органов в плоскости поля. Таким образом, изучение поперечного движения рабочих органов ширококолейного агроприспособления и влияние их колебаний на качество выполнения технологического процесса требуют более глубокого исследования и обоснования конструктивных и кинематических параметров, что обеспечит высокое качество их работы в путевой системе земледелия.
Математичне моделювання рухів робочих органів агрозасобу в колійній системі землеробства
Математическое моделирование движений рабочих органов агроприспособления при колейной системе земледелия
Keywords: controlled trafﬁc farming; wide-span tractor; damaging the plants; transversal deviations; колійна система землеробства; широко-колійний агрозасіб; пошкоджуваність рослин; поперекові зміщення; путевая система земледелия; широко-колейное агроприспособление; повреждаемость растений; поперечные смещения