Опис до патенту на корисну модель № 61457 "Машина для очищення зерна" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Пастушенко, М. Г. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011)
Машина для очищення зерна, що включає зерноочисний блок, закріплений на рамі, відцентрово-пневматичну віялку з кільцевим пневмосепаруючим каналом, відстійну камеру з заслінкою, вібратор, приводи, яка відрізняється тим, що заслінка регулювання швидкості повітряного потоку виконана у вигляді диференційного клапана, що одночасно сполучає порожнину повітряної камери з навколиш-нім середовищем та з порожниною відцентрово-пневматичної віялки
Keywords: пристрій, що поділяє тверді матеріали за аеродинамічними властивостями та розмірами; очищення та сортування зерна і насіння